Novinky

          • Deň učiteľov

          • Včera sme si pripomenuli sviatok – Deň učiteľov. Vy – naši učitelia, nám odovzdávate svoje vedomosti a skúsenosti s nekonečnou láskou a trpezlivosťou. Otvárate nám dvere do života a radujete sa z našich úspechov. Práca učiteľa je veľmi krásna, ale zároveň veľmi náročná. Učiteľ je vzorom pre svojich žiakov, a tak trochu druhou mamou alebo otcom. Dalo by sa ešte vypočítať, čo všetko znamená slovo učiteľ. A nebolo by toho málo. My Vám ďakujeme za všetko, čo ste nám odovzdali, čo ste nás naučili a za to Vám patrí naša veľká vďaka.

            Žiaci SSOŠ ELBA

          • Žiaci stredných škôl súťažili na Krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti

          • Dňa 21. marca 2023 sa na pôde Súkromnej strednej odbornej školy ELBA zišli talentovaní žiaci stredných škôl Prešovského kraja. Zapojili sa do 45. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ).

            Súťažili v 17 odborných kategóriách týkajúcich sa prírodovedných, technických, humanitných a spoločensko-vedných odborov.

            Cieľom SOČ je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov SŠ, rozvíjať ich tvorivosť, kritické myslenie, odborné teoretické vedomosti a tiež praktické schopnosti a zručnosti.

            Do 45. ročníka Krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti bolo prihlásených 179 prác a 250 študentov celkom z 38 škôl Prešovského kraja. Žiaci zodpovedne prezentovali svoje práce v príjemnej pracovnej atmosfére v učebniach pripravených podľa požiadaviek súťažiacich a ich metodikov.

            V každom súťažnom odbore zhodnotila odborná komisia úroveň súťažných prác, ktoré žiaci obhajovali ústnou formou alebo praktickým prevedením. Na záver dňa boli v každom odbore vyhodnotené najlepšie práce, z ktorých dve postupujú na celoslovenské kolo, ktoré sa bude konať 25. – 28. apríla v Modre.

            Naša škola nielen organizovala Krajské kolo SOČ, ale aj sa aktívne zapojila súťažnou prácou Petra Berezovského (IV.U – TIS) v odbore Informatika.

            Ďakujeme všetkých zúčastneným za ich odbornú prípravu a hodnotiteľom za trpezlivosť pri hodnotení vedomostí a tvorivosti žiakov stredných škôl Prešovského kraja.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Pozdravujeme z lyžiarskeho výcviku z rekreačného strediska Drienica – hotel Javorná. Kurzu sa zúčastňujú žiaci I.K triedy pod vedením Mgr. Emila Fuča, Ing. Marcely Gašparovičovej a Mgr. Miriam Šmajdovej. Žiaci stihli absolvovať základnú inštruktáž lyžovania, následne boli rozdelení do dvoch výkonnostných skupín. Na kurze prevláda príjemná atmosféra, k čomu prispieva počasie a podmienky strediska.  Tešíme sa na ďalšie dni.