Novinky

          • Slávnostné odovzdávanie stužiek

          • „Nádej hoci je malá, zelená sa.“ Napísal taliansky renesančný básnik Dante Alighieri. Možno práve preto sa zelené stužky stali symbolom nádeje, ktorá má pomôcť študentom prejsť maturitnou skúškou. Sme radi, že aj naši štvrtáci už hrdo nosia zelené stužky, ktoré im boli pripnuté 17. 2. 2022 v priestoroch školskej jedálne. O necelý mesiac ich čaká prvá skúška dospelosti a my im preto želáme veľa síl, motivácie a odhodlania.

            Mgr. Miroslava Ozoroczy

          • Spoznávame literatúru anglicky hovoriacich krajín

          • Naši štvrtaci, ktorí sa pripravujú na vyššiu úroveň maturity z anglickeho jazyka B2 sa dňa 10.2.222 zúčastnili online prednášky, ktorú zorganizovalo pre našu školu American Spaces v Košiciach , ktoré funguje ako knižnica a študovňa pre študentov zaujimajucich sa o literatúru anglicky hovoriacich krajín.Prednášku si pripravila študentka a dobrovoľnička Radka, ktorá vo voľnom čase vypomáha v knižnici.

            Študenti sa zaujímavou a zábavnou formou oboznámili so známymi dielami americkej literatúry ako napríklad The Catcher in The Rye alebo The Great Gatsby.

            Takouto formou si nie len precvičili svoje porozumenie v anglickom jazyku, ale aj vedomosti o vybraných dielach literatúry.

            Na konci prednášky naši žiaci absolvovali aj kviz, ktorého úspešní riešitelia boli odmenení knihami z American Spaces, za čo im touto cestou srdečne ďakujeme.

            Víťazom kvízu sa stal Jakub Čus, ktorému srdečne blahoželáme.