Novinky

          • Vernisáž výstavy v Kokošovciach

          • Umenie je tvorivá činnosť a žiaci 1. až 4. ročníka odborov obalová technika, úžitková maľba a propagačná grafika nám to svojimi prácami dávajú jasne najavo. Po 3-ročnej prestávke sme mohli obdivovať ich práce v priestoroch Obecného úradu v Kokošovciach.

            Výstava pozostáva z prác žiakov 1. a 2. ročníka odboru obalová technika. Oliverovi Shvedovi a Robertovi Handerovi je veľmi blízka technika digitálnej kresby. Danka Vogel, Viktória Vašková, Nikita Palamarchuk, Jozef Čaja, Adelina Paliukh, Nicol Eperješiová a Dominika Gaislová prispeli prácami, v ktorých využili techniku ručnej kresby, linorytu, vitráže. Žiaci 3. ročníka odboru propagačná grafika a úžitková maľba prezentovali svoje poznatky z odborných predmetov a pracovali technikou perokresby (Simona Gešperová), digitálnej kresby (Mykola Tiuriutykov), šablónovania (Nazarii Saviuk). V maľbách môžeme vidieť ich neustále sa zdokonaľovanie, napr. v sérii drakov od Veroniky Sučkovej, kvetov od Rustama Khomiakevycha. Výstavu obohatila aj Yelizaveta Lakatosh, žiačka maturitného ročníka odboru úžitková maľba, ktorá prispela olejomaľbou v podobe diptychu.

            Chceli by sme vyjadriť poďakovanie pánovi starostovi, Miroslavovi Skičkovi, za poskytnuté priestory a ochotu spolupracovať. Vedeniu školy za materiálne vybavenie pre žiakov, pánovi učiteľovi Eduardovi Sosovi za inšpiratívny prístup a motiváciu. A žiakom za ich chuť tvoriť.

             

            Mgr. Miroslava Ozoroczy

          • Veľká noc

          • Pokojné a požehnané veľkonočné sviatky praje SSOŠ ELBA

             

            Veľkonočné prázdniny trvajú do 19.4. 2022. V škole sa vidíme 20.4.2022

          • Návšteva knižnice

          • .„Existuje veľa ciest, ako obohatiť detský svet. Láska ku knihám je tou najlepšou zo všetkých.“

            – Jacqueline Kennedy

            Verím, že všetci máme radi knihy. Vďaka knihe sa dokážeme ponoriť do sveta fantázie a spolu s hlavným hrdinom prežiť nekonečné príbehy, radosti a zároveň aj spoznať svet hlavných hrdinov. Preto sme dňa 4.4.2022 spolu so žiakmi z I.K a I.T triedy navštívili Krajskú knižnicu P. O. Hviezdoslava v Prešove. Privítala nás p. Kráľovičová a vysvetlila nám systém organizácie celej knižnice a niektoré knihy sme si mohli aj pozrieť. Naši prváci si vypočuli všetky informácie o knižnici, jej službách, ktoré poskytuje, ale aj pripravovaných podujatiach a rôznych iných aktivitách. Z knižnice sme odchádzali spokojní a obohatení o nové vedomosti.

            PhDr. Andrea Marušinová

            Mgr. Miroslava Ozoroczy

          • Za krásu slova 2022

          • 31. marca sa uskutočnila súťaž Za krásu slova, v ktorej si žiaci našej školy otestovali svoje znalosti zo slovenského jazyka a rétoriky. Celá súťaž prebiehala v príjemnej atmosfére a pozostávala z dvoch častí – písomnej a ústnej. Žiaci vypracovali test zo slovenského jazyka, v ústnej časti prezentovali svoje rečnícke prejavy. Ocenení žiaci:

            1. miesto – Simona Gešperová (III.U)

            2. miesto – Dávid Jakub Katrenič (I.T)

            3. miesto – Laura Papcunová a Erika Forišová (IV.U)

            Súťažiacim srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť.

             

            PhDr. Andrea Marušinová

            Mgr. Miroslava Ozoroczy